5 fabeltjes over het verkopen van een woning - Century21zottegem

5 fabeltjes over het verkopen van een woning

5 fabeltjes verkopen pand

5 fabeltjes verkopen pand

Er gaan heel wat fabeltjes de ronde over het verkopen van een woning. Wij weerleggen in dit artikel de 5 belangrijkste. 


1. De buitenkant van de woning is niet belangrijk

Een eerste fabeltje is dat de buitenkant van een woning niet belangrijk is voor potentiële kopers. Maar dit klopt niet, de buitenkant van de woning geeft namelijk de eerste indruk én die bepaalt veel! Daarom is het aan te raden zorg te besteden aan de gevel, de voordeur, oprit en voortuin. Het hoeft niet perfect te zijn, maar enig onderhoud zal altijd helpen bij de verkoop.


2. Kopers kijken door alles

Een volgend fabeltje is dat kopers door alle kunnen kijken, helaas is dat vandaag niet waar. Potentiële kopers beschikken vaak over een beperkt inbeeldingsvermogen en zien de mogelijkheden vaak niet direct. Zorg dus voor een opgeruimde woning en neutrale kleuren. Het is ook belangrijk dat de woning zo ruim mogelijk lijkt, maakt de ruimtes dus leeg indien deze te vol staan. Makelaars verhelpen dit probleem door met renders te werken of 3D visualisatie te doen van wat de woning kan worden.


3. Een nieuwe badkamer en keuken zijn noodzakelijk

Het fabeltje dat een nieuwe badkamer en keuken noodzakelijk zijn, is niet helemaal waar. Investeren in een badkamer of keuken is zeker niet slecht, maar het blijft een persoonlijke smaak. Bovendien is dit vaak een zware investering en is het niet altijd makkelijk om dit bedrag bij de verkoop te recupereren. Denk goed na als je deze ruimtes onder handen neemt en als je het doet, kies dan voor een neutrale look.


4. Enkel de beste kwaliteit is goed genoeg

Hoe duurder de woning, hoe meer er op de kwaliteit en materialen zal gelet worden. Bij de verkoop van een luxueuze woning, verwachten kopers inderdaad de beste materialen. Is het geen luxueuze woning, dan wordt hier veel minder aandacht aan besteed. Materiaalkeuze is zeker niet altijd een doorslaggevende factor.


5. Je stelt de prijs maar beter hoog

Het laatste fabeltje is dat je de prijs maar beter hoog stelt, niets is minder waar. Kopers vermijden woningen die niet in hun prijscategorie vallen en hierdoor zul je dus heel wat potentiële bezoekers mislopen. Het stellen van een correcte prijs is noodzakelijk om voldoende bezoekers aan te trekken. Want geen bezoekers is geen kans op verkoop.


Jouw makelaar kan je altijd advies op maat geven voor de verkoop van je woning.

Op de hoogte blijven van dergelijke TIPS en INFO?
Schrijf je hier in

Pieter Allegaert
Pieter Allegaert
Ik geloof erin dat de vastgoedsector in beweging is. Die dynamiek vind je helemaal terug in ons team, en daar ben ik trots op. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen veld van expertise: van verkoop tot verhuur naar beheer en planning. Een synergie die werkt én inspireert.