€ 7500 korting voor sloop en heropbouw - Century21zottegem

€ 7500 korting voor sloop en heropbouw

sloop

De federale regering wil hiermee een oplossing bieden voor wie werken uitvoert buiten de steden met een gunstig btw-regime van 6% voor sloop en heropbouw.

In 32 Belgische steden en gemeenten, waarvan 13 Vlaamse, kan de afbraak en heropbouw van een woning aan een verlaagd btw-tarief van 6%. In de andere steden en gemeenten is het nog altijd het btw-regime van 21%. De Vlaamse regering ijvert ondertussen dat dit gunstig regime uitgebreid wordt naar alle Vlaamse steden en gemeenten. Als tussenoplossing heeft de Vlaamse regering een forfaitaire sloop-en bouwkorting voorzien voor wie geen recht heeft op het verlaagde btw-tarief. Er is hiervoor 15 miljoen euro voorzien in 2019. Met deze mooie korting willen ze het energieverbruik in Vlaanderen verlagen én de kwaliteit van de woningen verbeteren. Nog te veel woningen hebben nog enkel glas, zijn amper geïsoleerd, hebben geen onderdak,…


Hoe vraag ik deze korting aan?

De premie van € 7500 is voor particulieren die buiten de 13 steden wonen die genieten van het verlaagde btw-regime. De korting is beschikbaar voor woningen waarbij het vastgoed wordt afgebroken en heropgebouwd met een vergunning aangevraagd vanaf 1 oktober 2018 tot en met 31 oktober 2019. Wanneer men de vergunning heeft verkregen, controleert het Vlaamse Energie Agentschap het dossier en doen zij de uitbetaling. Nadien zullen zij nog een controle doen om te kijken of de werken effectief zijn voldaan.


In de Vlaamse Ardennen is er geen enkele gemeente of stad waar het verlaagde btw-regime van 6% geldt voor sloop en heropbouw, waardoor men wel recht heeft op de €7500 korting.


 

Op de hoogte blijven van dergelijke TIPS en INFO?
Schrijf je hier in

Pieter Allegaert
Pieter Allegaert
Ik geloof erin dat de vastgoedsector in beweging is. Die dynamiek vind je helemaal terug in ons team, en daar ben ik trots op. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen veld van expertise: van verkoop tot verhuur naar beheer en planning. Een synergie die werkt én inspireert.