Hoe doe ik een bod op een woning?

bod doen op een woning

bod doen op een woning

Je bent verliefd op een woning en wil graag een bod doen. Maar denk na en wees voorzichtig, want dit papier is bindender dan je denkt. Hetzelfde geldt uiteraard voor een compromis.


Welke informatie moet er staan op een bod?

  1. Prijs, schrijf dit ook in letters zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.
  2.  Datum van het bod.
  3.  Einddatum dat het bod geldig is, zodat je bod niet eeuwig geldig blijft.
  4.  De opschortende voorwaarde van het verkrijgen van een hypothecair krediet.
  5.  Eventueel een andere opschortende voorwaarde. Deze kan zijn: mijn andere eigendom moet eerst binnen de 2 maand verkocht zijn.
  6.  Uw gegevens.
  7.  Adres en kadastrale gegevens waarop het bod gedaan wordt.

Century 21 Vast Goed stuurt een aankoopbelofte door naar kandidaat-kopers waarop zij op een correcte manier hun bod kunnen invullen.


Wat als de verkoper mijn bod aanvaard?

Vanaf het moment dat de verkoper je bod schriftelijk akkoord verklaart, dan gelden er voor zowel koper als verkoper verplichtingen.

Verplichting koper:

  • Je mag het aankoopbod niet verbreken, tenzij er een opschortende voorwaarde instaat die je niet kan inlossen. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je lening niet wordt goedgekeurd.

Verplichting verkoper:

  • Hij mag geen andere of interessantere biedingen aannemen, hij moet deze weigeren.

Wat als ik twijfel?

In dat geval kan je een optie nemen op een woning. Als de verkoper de optie aanvaardt, verbindt hij zichzelf om gedurende een vastgestelde periode de woning aan niemand anders te verkopen. Ondertussen kan jij verdere opzoekingen doen over de woning die je twijfels kunnen wegnemen.  Je makelaar staat je bij om dit op een correcte manier te doen.


Je bod aanvaard? Dan is het nu tijd om de compromis te tekenen! 


Ben jij nog niet in het stadium van een bod doen, maar kijk je nog volop naar panden? Ontdek dan onze tips bij de vragen die je moet stellen bij het bezichtigen van een woning!

 

Op de hoogte blijven van dergelijke TIPS en INFO?
Schrijf je hier in

Pieter Allegaert
Pieter Allegaert
Ik geloof erin dat de vastgoedsector in beweging is. Die dynamiek vind je helemaal terug in ons team, en daar ben ik trots op. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen veld van expertise: van verkoop tot verhuur naar beheer en planning. Een synergie die werkt én inspireert.