Hoe kan ik goedkoop wonen? - Century21zottegem

Hoe kan ik goedkoop wonen?

container woning

container woning

Een woning kopen wordt voor jonge mensen steeds moeilijker, gelukkig zijn er alternatieven en manieren om toch die droom waar te maken. Met deze 4 tips kan je heel wat geld besparen!


1. Blijf langer thuis wonen

Nergens zo goedkoop als hotel mama! Wanneer je nog jong bent en de mogelijkheid hebt om thuis te wonen, is dit zeker aan te raden. Je moet vaak maar een klein bedrag afstaan of zelfs geen. Je ouders verwennen je met lekker eten en jij kan elke maand een mooi bedrag sparen voor je eigen stekje. Ook heb je thuis geen rekeningen te betalen, behalve die van je gsm abonnement misschien.


2. Huur samen met vrienden

Na je studies is de drang er toch om je eigen stekje en vrijheid te hebben. Als je nog niet genoeg spaargeld hebt om een eigen woning te kopen of te huren, dan is huren met vrienden een ideale oplossing. Je kan de kosten delen én bovendien ben je altijd in goed gezelschap. Een mooie plus, ook alle klusjes worden gedeeld!


3. Een wooncontainer als tijdelijk alternatief

Ben je een woning aan het bouwen of renoveren, maar kan je er ondertussen nog niet in wonen en wil je geen geld geven aan huur? Dan is een wooncontainer een goed alternatief! Een wooncontainer is redelijk goedkoop, je kan er eentje huren of een tweedehands of nieuw model kopen. Bij de aankoop van een wooncontainer, kun je deze daarna gewoon doorverkopen. Het handige aan een wooncontainer is dat je altijd op de werf bent en je dus geen tijd verliest met op en af naar de werf te rijden. Een wooncontainer hoeft ook helemaal niet saai te zijn, je kan deze erg gezellig aankleden.


4. Blijf in je woning tijdens de verbouwingen

Heb je de mogelijkheid om al in je woning te wonen tijdens het verbouwen? Dan is dit zeker aan te raden, het is misschien wat op de tanden bijten maar je kan er wel heel wat geld mee uit sparen. Plus je leeft in de woning, wat er voor zorgt dat je ook hier geen tijd verliest met op en af naar de werf te rijden. Je kan gewoon verder werken aan je woning als je thuis komt. Pak de verbouwingswerken wel in fases aan: terwijl je de benedenverdieping renoveert, woon je boven en omgekeerd. Zorg wel dat je de absolute basisvereisten hebt: warm water, elektriciteit en een goed functionerende verwarmingsinstallatie.


Benieuwd naar wat een woning kopen nu juist kost? Ontdek het in ons artikel ‘Wat kost een huis kopen nu echt?’.

Op de hoogte blijven van dergelijke TIPS en INFO?
Schrijf je hier in

Pieter Allegaert
Pieter Allegaert
Ik geloof erin dat de vastgoedsector in beweging is. Die dynamiek vind je helemaal terug in ons team, en daar ben ik trots op. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen veld van expertise: van verkoop tot verhuur naar beheer en planning. Een synergie die werkt én inspireert.