Is het aangeraden om je eigendom in de winter te verkopen? Ja! - Century21zottegem

Is het aangeraden om je eigendom in de winter te verkopen? Ja!

huis winter

huis winter

De winter staat voor de deur, maar dit betekent niet dat de vastgoedmarkt in een winterslaap gaat. Wij hebben het hele jaar door een groot aanbod aan woningen en gronden te koop staan. Bij ons kan je de hele winter, zelfs tussen Kerstmis en Nieuwjaar, terecht voor service op maat. Wij geven 3 redenen waarom het aangeraden is om in de winter te verkopen.


Een eigendom verkopen hangt niet van het seizoen af

Een woning verkopen hangt niet af van het seizoen, het hangt af van gebeurtenissen in iemand zijn leven. Een koppel dat op een appartementje woont doet aan gezinsuitbreiding, dus hebben zij een ruimere woning nodig. Dan gaan zij toch niet wachten tot het juiste seizoen om hun nieuwe stekje te zoeken? Nee, zij willen zo snel mogelijk de kinderkamer inrichten en kunnen genieten van de zwangerschap. Het seizoen speelt voor deze mensen geen rol.


Minder (maar beter) volk over de vloer

De winter is een dalperiode. Maar dit is wel het moment waarop slimme en dringend zoekende kopers extra actief zijn. Ze weten dat er minder concurrentie is of zijn erg dringend op zoek naar hun droomwoning. Dit type koper is erg gericht op zoek en zij brengen pas een bezoek als ze gevonden hebben wat ze echt zochten.


Minder woningen te koop = meer aandacht

Als er minder woningen te koop staan, is er meer aandacht dat kan uitgaan naar jouw eigendom. Het is hét moment om op te vallen. Bovendien is er minder concurrentie tussen de panden, want betekent dat kandidaat-kopers minder panden in overweging nemen en de beslissing dus sneller maken. In de winter zijn er dus minder gelijkaardige panden op de vastgoedmarkt, waardoor het jouwe nog meer opvalt.


Uw eigendom in de winter verkopen? Neem contact op met ons. Wij zorgen ervoor dat jouw woning verkoopt!

 

Op de hoogte blijven van dergelijke TIPS en INFO?
Schrijf je hier in

Pieter Allegaert
Pieter Allegaert
Ik geloof erin dat de vastgoedsector in beweging is. Die dynamiek vind je helemaal terug in ons team, en daar ben ik trots op. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen veld van expertise: van verkoop tot verhuur naar beheer en planning. Een synergie die werkt én inspireert.