Lenen voor eigen woning nog nooit zo goedkoop - Century21zottegem

Lenen voor eigen woning nog nooit zo goedkoop

lenen nog nooit zo goedkoop

lenen nog nooit zo goedkoop

Nu of nooit om te lenen? Met variabele rentevoeten die soms onder de 1 procent duiken en vaste rentevoeten die schommelen rond de 1,79 procent voor leningen van 20 jaar stond de rente nog nooit zo laag.


Rentebarometer

De rentebarometer van Immotheker Finotheker gaf gisteren die gemiddelde rente van 1,79 procent aan voor woonleningen van 20 jaar met een vaste rentevoet, op voorwaarde wel dat je niet meer dan 80 procent van de woningwaarde leent. De rentevoet was nog nooit zo laag.


Onderhandelingstalent

Het peil van 1,79 procent voor een vaste lening van 20 jaar is een gemiddelde. Wie dus enig onderhandelingstalent heeft en een laag risicoprofiel, kan gemakkelijk een lening afsluiten tegen 1,63 procent. Zonder goede voorwaarden loopt de rentevoet op tot 1,90 procent. Logischerwijs liggen de variabele rentes nog een stuk lager, sommige banken zakken zelfs onder de 1 procent. Hierdoor is er duidelijk meer interesse in een variabele formule. Tegenwoordig opteert één op de twee klanten dan ook voor een variabele formule.


Gratis lenen

Het heeft dus voor toekomstige kopers geen zin om te wachten op een verdere rentedaling. De kans dat de vastgoedprijzen in de nabije toekomst stijgen is groter dan dat de hypotheekrente verder zal dalen. De hypotheekrente is nu al lager dan de inflatie, waardoor je eigenlijk al ‘gratis’ leent. En dan is het fiscaal voordeel nog niet mee gerekend.


Het heeft dus geen zin om te wachten, want er zijn veel kopers op de markt.

 

Op de hoogte blijven van dergelijke TIPS en INFO?
Schrijf je hier in

Pieter Allegaert
Pieter Allegaert
Ik geloof erin dat de vastgoedsector in beweging is. Die dynamiek vind je helemaal terug in ons team, en daar ben ik trots op. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen veld van expertise: van verkoop tot verhuur naar beheer en planning. Een synergie die werkt én inspireert.