Wonen in Zottegem?! - Century21zottegem

Wonen in Zottegem?!

Zottegem

Zottegem

Gaan wonen in Zottegem, dat is een goede keuze! Zottegem is gelegen in één van Vlaanderens mooiste streken, de Vlaamse Ardennen. Toch zijn Brussel, Gent en Aalst makkelijk bereikbaar. Ontdek de troeven van de ‘poort van de Vlaamse Ardennen’ en zijn deelgemeenten.

Wonen

In Zottegem is alles aanwezig om goed te kunnen leven en wonen. Er zijn verschillende supermarkten, fijne winkels in het centrum en enkele goede restaurants. Bovendien zijn er meerdere lagere en middelbare scholen voor in het mooie Zottegem. De stad voelt gezellig aan, maar toch rustig. Dit maakt dat het aangenaam wonen is in Zottegem. De stad is goed gelegen, een ideale uitvalbasis.

Zottegem telt 25.000 inwoners, die Zottegemnaars worden genoemd. Daarnaast bestaat de stad nog uit 10 deelgemeenten (Elene, Erwetegem, Godveerdegem, Grotenberge, Leeuwergem, Oombergen, Sint-Goriks-Oudenhove, Sint-Maria-Oudenhove, Strijpen en Velzeke-Ruddershove). De stad biedt heel wat bezienswaardigheden, zoals het Egmontkasteel, een bronzen standbeeld van Lamoraal van Agmont, een voormalige dekenij en verschillende natuurreservaten in de buurt.

Sport & ontspanning

Zottegem heeft 3 mountainbikeroutes die starten aan de Bevegemse Vijvers. Daarnaast zijn er verschillende lokale voetbalploegen, een tennis- en zwemclub. Maar u kan er ook alternatievere sporten doen, zoals yoga of pilates. De sportdienst van de stad doet ook een inspanning om meer mensen aan het sporten te krijgen op uren waarop er normaal geen sport wordt aangeboden.

Bereikbaarheid

Zottegem is centraal gelegen en vlot bereikbaar vanuit andere steden zoals Oudenaarde, Geraardsbergen, Gent, Brussel, Aalst en Wetteren. Een ideale uitvalbasis dus om naar het werk te gaan. De stad heeft een treinstation die onder andere rechtstreekse verbindingen geeft naar Geraardsbergen en Gent.

Kortom, in Zottegem is het ideaal om te wonen en leven!

Op de hoogte blijven van dergelijke TIPS en INFO?
Schrijf je hier in

Pieter Allegaert
Pieter Allegaert
Ik geloof erin dat de vastgoedsector in beweging is. Die dynamiek vind je helemaal terug in ons team, en daar ben ik trots op. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen veld van expertise: van verkoop tot verhuur naar beheer en planning. Een synergie die werkt én inspireert.