Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Zo zorg je dat kijkers ook een bod uitbrengen op je woning

24 januari 2018 | Ik verkoop

Een bezichtiging van je te koop staande woning is een cruciaal moment in het verkoopproces. Er hangt veel, zo niet alles van af, want een bezichtiging kán een bod tot gevolg hebben met als uiteindelijk resultaat de verkoop van je woning. Ongeacht of je de bezichtiging zelf doet of je vastgoedmakelaar, het gaat om het huis, dus is het zaak om dat optimaal te presenteren.

Wat moet je doen en welke fouten moet je vooral niet maken?

Do’s

Zorg ervoor dat je huis gelucht is en dat het lekker ruikt. Zet – gedoseerd – geurkaarsen of geurstokjes neer, ook in de slaapkamer en badkamer.
Doe de gordijnen wijd open en laat het daglicht binnenkomen. Vitrages vertroebelen de blik naar buiten dus schuif die ook opzij.
Zet een grote bos bloemen in de woonkamer, dan voelen kijkers zich welkom.
Maak de tuin gezellig: leg kussens op de stoelen en zet bij mooi weer de parasol op. Een bloemetje of plantje op de tuintafel staat gastvrij, net als een dienblad met een karaf en glazen.
Al is de hond nog zo lief, niet iedereen is even dol op hondenluchtjes en -speeltjes. Stuur uw huisdieren bij voorkeur dus even het huis uit en plaats de mand liefst uit het zicht.
Haal persoonlijke dingen en alles wat afleidt weg. Kijkers willen het huis en de ruimtes zien, én niet afgeleid worden door allerlei attributen.
Maak de bedden strak op en leg er een neutrale sprei overheen met bijpassende kussens. Opgeruimde slaapkamers geven een verzorgde uitstraling.
Hang de handdoeken in de badkamer recht en klop het vloerkleedje uit. Maak spiegels schoon. Een goed onderhouden badkamer schept vertrouwen bij de kandidaat-kopers.
Bied kijkers na de rondleiding een kopje koffie of een watertje aan zodat je nog even kunt napraten.

Dont’s

Je huis overdreven aanprijzen.
Een slecht onderhouden tuin.
Rondslingerend wasgoed.
Een draaiende wasmachine of vaatwasser.
Overvolle kapstokken.
Meerdere schoenen in de gang.
Kledingstukken die over stoelen hangen.
Een wc-bril die omhoog staat.
Vuile ramen.
Vieze kookluchtjes.
Te harde muziek.
Een rinkelende telefoon.
Huisdieren of kinderen die ‘gezellig’ meelopen.

RAAKT UW WONING NIET VERKOCHT?

Ontvang hier nog extra tips: